ANA MARIA CORNEA
 
Absolventă a Liceului de Arte din Braşov şi a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia Design Vestimentar, Ana Maria Cornea este un artist complet.
Pasionată în egală măsură de design vestimentar şi de pictură, creatoarea şi-a urmat vocaţia de la o vârstă foarte fragedă. Deţinătoare a numeroase premii naţionale şi autoarea unor expoziţii de pictură şi artă decorativă, Ana Maria a demonstrat o creştere continuă în domeniul artistic. Chemarea sa către frumos a determinat-o, în anul 2006, să pună bazele brandului care îi poartă numele.
După o perioadă în care s-a făcut remarcată ca unul dintre cei mai competitivi stilişti români, având colaborări meritorii cu artişti, persoane publice, reviste, show-uri TV şi proiecte inedite, Ana Maria a revenit pe scena designului vestimentar.
Tehnica sa a devenit o amprentă iar viziunea sa, o inovație, prin maniera unică de a împleti domeniile în care excelează: pictura şi design-ul vestimentar.
 

Borderline by Ana Maria Cornea, la granița dintre feminin și masculin

Atunci când istoria și arta se întâlnesc, rezultatul prinde contur sub forma unei colecții efervescente sub semnătura designerului Ana Maria Cornea. În ultima sa colecție, Borderline, aceasta celebrează spiritul neînfricat al femeii moderne și îl ghidează spre regăsirea divei hollywoodiene intrinseci. Delicată, dar puternică, aceasta este definiția femeii complexe a secolului XXI din perspectiva Anei Maria Cornea, care, inspirată de aceasta, crează o colecție de piese vestimentare ce gravitează în jurul acestor două calități. Noua colecție surprinde delimitarea fină dintre feminitate și masculinitate, o împletire dinamică între noțiunile reprezentative celor două genuri.

Franjurii, elemente dramatice ce își au proveniența din luxul și opulența anilor ’20,  sunt readuși la viață în creațiile din colecția toamnă-iarnă 2015/2016. Aceste structuri  iconice ale erei jazz se regăsesc în mod repetitiv, fie sub formă de accesorii, fie sub forma detaliilor ce întregesc complexitatea pieselor atemporale, devenind elementele-cheie ale acestei colecții dedicate femeii care nu se teme să experimenteze, o Greta Garbo a zilelor noastre.

Ridicată la rang de piesă statement în această colecție este rochia-tuxedo, o inițiativă îndrăzneață, ce va transforma în miez de noapte orice femeie într-o adevărată femme fatale, misterioasă și seducătoare. Acest model îmbină armonios tot ce este mai bun din cele două lumi, dând o notă masculină unei piese-simbol a feminității, mica rochie neagră.

De asemenea, un alt must-have în materie de modă este sacoul-kimono, reinterpretat din cultura tradițională japoneză într-o piesă potrivită pentru sezonul friguros, ce va îmblânzi cu ușurință o ținută neconvențională, păstrând, în aceelasi timp, doza necesară de sex-appeal.

Roșu și negru sau fuziunea dintre pasiune și mister, sunt culorile-vedetă ale colecției Boderline. Aceasta promite o diversitate de modele de sacouri, rochii și paltoane, stilizate cu detalii de efect precum franjuri, ciucuri, volane și drapaje, “modelate” din materiale și țesături ca de pildă stofa, neoprenul, tulul și dantela.

Pentru ca rezultatul finit să fie unul studiat și de-a dreptul spectaculos, outfiturile au fost completate de încălțăminte ce poartă semnătura Mineli Boutique, ce întregesc discret orice

Photo: Irinel Cîrlănaru
Model: Mădălina/MRA Models Agency
Hair: Roxana Balaci/ Gett’s Salons
Make-up: Alina Boitor
Shoes: Mineli Boutique