In vremurile antice, frumusetea avea un nume si o zeita pe masura. Romanii o numeau Venus, iar grecii Afrodita. Frumusetea ei absoluta insemna, deopotriva, fertilitate, stralucire, perfectiune.

Tonul colectiei de primavara-vara ce poarta semnatura designerului Ana Maria Cornea este dat de frumusetea primordiala desavârsita, adaptata intr-o cheie contemporana, ce se muleaza perfect pe tiparul femeii moderne. O femeie care, in ciuda tumultului urban in mijlocul caruia traieste, pretuieste mai presus de orice feminitatea.

Femeia-Venus sau femeia-Afrodita a fost imaginata de designer ca o intoarcere la valorile esentiale ale feminitatii: senzualitate, delicatete si rafinament. Drapajele au reprezentat un punct focal al inspiratiei, urmate de o armonie a formelor si de structuri compozitionale clar delimitate.

Bustul si talia ramân centrele de interes, indiferent de tipul de tesatura sau de tehnica intrebuintata. Detaliile traduc un raport echilibrat al proportiilor, cu volumetrii bine inchegate, pliseuri si mini-drapaje care evidentiaza liniile feminine, creând un efect vizual inedit. Materialele principale sunt brocartul usor, de vara, satinul si paietele, interpretate individual, dar si in combinatii indraznete. Lungimile variaza, de la linia genunchiului si pâna la lungimi foarte ample, potentate de asimetrii care amintesc de eleganta unica a celei mai frumoase zeite. Cromatica merge de la griuri metalice la roz, de la visiniu la verzui si de la auriu pana la negru sau pâna duo-ul ultra rafinat, negru-bej.

Intre Venus si Afrodita – o colectie despre stralucire, feminitate si eleganta, pentru femeia moderna care crede in frumusete si in puterea din spatele acesteia.

Multumiri echipei ce a lucrat la aceasta colectie

Fotograf: Cristian Radu, Making off: Alexandru Rosieanu, Model: Daria Cocos/ One Models Agency, Machiaj: Andreea Anton, Coafura: Ligia Lascus/ The Hair, Pantofi: Mineli Boutique, Art director: Mugur Baloiu